Om du er ung og har fået topkarakter til eksamen eller er lidt mere moden og har jubilæum på arbejdspladsen, så er der noget at fejre. Når man har forlovet sig eller er kommet sikkert i havn efter en lang sejlads, så er det det samme; der er noget at fejre. ?Lad propperne springe!?, siger man. Højt. Og så skal man have de højstilkede glas frem, og der skal skåles i de festlige bobler. Det er tid til hurra.
De ?rigtige? bobler kommer fra champagne, det er alle vist enige om. I Champagne-distriktet fremstilles den mousserende vin, vi alle skåler i til den ultimative fejring. Vi skåler i den boblende drik, når vi kommer nyforelskede hjem efter en dejlig aften i byen og skal have det sidste ud af natten, inden vi skal sove. Når man siger bobler, så er det champagne, der tænkes på, nogle gange også selv om det faktisk ikke er den rigtige champagne, vi drikker.
De rigtige, perlende bobler
For de rigtige bobler kommer fra det nordfranske vindistrikt, Champagne. Kun mousserende vine fra dette område må kaldes champagne. Her er de rigtige gunstige jord- og vejrforhold til at dyrke den drue, der giver smag til den klassiske champagne, som vi fylder i glassene nytårsaften. Det er i disse nordfranske egne, man bærer retten til at kalde sine mousserende vine champagne. Et navn der har klinget i munden på festglade mennesker i århundreder.
Denne skønne vin har en festlig, prikken på tungen, en rislende boblen i glassene og en let euforiserende virkning med sin perlende friskhed. Den er klassisk og elegant helt ud i fingerspidserne. Denne nordfranske klassiker burde være et must altid at have liggende på køl i ethvert køleskab, for man ved jo aldrig, hvornår der er noget at fejre.
Altid en anledning til Champagne
Drik champagne, når du kommer hjem fra biografen eller en god maleriudstilling. Drik champagne, når sommeraftenen er ekstra lun og romantisk. Lad proppen springe på en flaske, når du og din partner er fremme på jeres yndlingsferiested eller bare er vel ankommet til sommerhuset ved havet. Der er en uendelighed af lejligheder til at lade proppen springe og nyde de skønne bobler.