Auberginehummus

4 pers.

Ingredienser

200 g kogte kikærter eller 1 dåse, godt skyllede og afdryppet
1 spsk. tahini
1 fed hvidløg, knust og finthakket
2 spsk. citronsaft
2 tsk. stødt spidskommen
1 aubergine
ekstrajomfruolivenolie
salt, friskkværnet peber
3 forårsløg, fintsnittet

Fremgangsmåde

Flæk auberginen på langs og læg den med skærefladerne opad på en bageplade. Dryp med lidt olie, hakket hvidløg og groft salt. Bag den ved 200 grader i ca. 25 minutter, til den er helt mør. Lad den køle lidt af.
Skrab indmaden ud af auberginen med en ske og kom det i en blender sammen med kikærter, tahini, spidskommen, citron, salt og lidt friskkværnet peber. Smag det til og sæt det i køleskab til den er helt kold. Det kan holde sig på køl i op til 2 døgn.
Anret, drysset med masser af forårsløg og server med sprøde grøntsager, skåret i mundrette stykker.