4 pers.
Ingredienser
1 aubergine i skiver
250 g frisk mozzarella, skåret i skiver
½ dl olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
Tomatsauce:
250 g modne San Marzano tomater, halveret
1 stor håndfuld friske basilikumblade
2 fed hvidløg, knust og finthakket
4 hele, rosa peberkorn, grofthakket
Maldon salt
2 spsk. olivenolie
et nip sukker
Fremgangsmåde
Læg tomaterne med skærefladen nedad på et ovnfast fad med bagepapir, bag ved 100 grader i ca. 50 minutter. Hæld væden fra tomaterne i en skål. Hak tomaterne med ca. 1/3 af den friske basilikum og bland det med rosa peberkorn, salt, et nip sukker og hvidløg.
Varm lidt olie op i en gryde og hæld tomatblandingen og væden fra tomaterne i, varm det godt igennem. Hæld det gennem en sigte og pres tomaterne godt med en ske mod sigten, så al smag og væde kommer med. Hæld saucen tilbage i gryden og lad det koge ind, til det har en passende tykkelse. Hak resten af den friske basilikum og kom det i saucen og smag den til.
Varm olivenolie op i en pande og rist aubergineskiverne til de er gyldne, læg dem på køkkenrulle så fedtet kan dryppe af og krydr med salt og friskkværnet peber.
Læg aubergineskiverne i 3 lag med mozzarellaskiver og tomatsauce imellem. Slut af med tomatsauce. Sæt i en 175 grader varm ovn i 5 minutter og server straks med lækkert brød til.