6 pers.
Ingredienser
300 g friske, grønne asparges
1 spsk. finthakket skalotteløg
2 æg
1 dl piskefløde
salt, friskkværnet peber
Marinade:
6 spsk. olivenolie
4 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. hakket dild og kørvel
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Knæk den nederste ende af stilken og smid det væk, skær resten mindre stykker. Sæt hovederne i kolde vand og gem dem til senere. Kog resten af aspargesstilkene i letsaltet vand til de er møre. Hæld væden fra.
Blend aspargesstilkene emd skalotteløg, æg og piskefløde – krydr med salt og friskkværnet peber. Smør små ovnfaste ramakiner godt, de skal kunne indeholde 1 dl. Hæld aspargesblandingen i.
Bag dem i ovnen ved 170 grader i 30-35 minutter, eller til de er faste.
Løsn moussen i kanten og vend dem ud på tallerkner. Skær hver mousse halvt igennem og anret på salat sammen med f. eks. røget hellefisk, de gemte aspargeshoveder og frisk dild.
Marinade:
Pisk marinaden sammen og hæld den ved og server resten til.