4 pers.
Ingredienser
1 stor aubergine
1 dåse smørbar gedeost
1/4 rødløg
2 dadler
1 bdt. purløg
5 blade frisk mynte
½-1 spsk. citronsaft
1 dl perlebyg eller hele havrekerner
kanel
stødt gurkemeje
kokosolie
Fremgangsmåde
Læg perlebyg eller havre i blød i vand og et stænk citronsaft natten over. Kog i iblødsætningsvandet i 20 minutter. Pas på at den IKKE brænder på!! Smag til med en smule salt. Når den er kogt, så hæld lidt koldpresset olie over.
Aubergine skæres i ½ cm. tykke skiver på langs. Stil ovnen på grill. Anret aubergineskiverne på en rist. Pensl dem med lidt kokosolie og drys med kanel og gurkemeje. Grill dem i 5 minutter på hver side. Afkøl.
Hak rødløg fint. Hak purløg fint. Hak citronmelisse. Skær dadler i fine skiver. Bland det alt det hakkede sammen med gedeosten. Tilsidst blandes den afkølede byg/havre i og det smages til med citronsaft.
Kom en klat gedeostecreme på hver skive aubergine og rul dem sammen, sæt evt. tandstikker i. Server med en god salat, gerne med frisk babyspinat og appelsinstykker.
Der kan evt. bruges hytteost i stedet for gedeost.