Sådan kan du spare penge på dit nye køkken

Et køkken er et af de dyreste rum i boligen at renovere, men også badeværelset kan være en stor udskrivning at modernisere. Her ser vi på, hvordan du kan spare penge, når køkkenet trænger til udskiftning, så læs med og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre.

Der findes nemlig andre løsninger end blot at bestille et komplet køkken hos en af de store køkkenforhandlere. I stedet kan man overveje at lave noget af arbejdet selv og købe billige materialer, for på den måde kan man få et billigt køkken, som dog stadig er både pænt og funktionelt.

Har du hænderne skruet godt på?

Hvis du er interesseret i et billigt køkken, kan du med fordel selv købe og montere de enkelte elementer som skabe, skuffer og bordplader frem for at købe en pakkeløsning. Med en pakkeløsning får du det hele leveret og monteret, men til gengæld er prisen markant højere, end hvis du selv gør noget af arbejdet. Det bunder i, at forhandleren skal tjene penge på både det fysiske arbejde ved monteringen men også på materialerne, og ved at købe dem selv og gøre de ting, man selv kan, er der altså mulighed for at spare penge.

Du kan også overveje at beholde dine gamle hvidevarer, medmindre de er for udtjente eller ikke passer til de nye elementer. I det tilfælde kan du købe hvidevarerne selv og også her spare penge, da du således undgår fordyrende mellemled.

For at få et billigt køkken, kan man altså med fordel selv påtage sig nogle af opgaverne, hvis man har mulighed for det. Ikke alle har hænderne skruet lige godt på, men hvis man ikke er alt for fummelfingret og måske kender nogen, der kan hjælpe, kan det altså være en mulighed.

En helt anden mulighed for at få et nyt og billigt køkken er at pifte det gamle op ved eksempelvis at give køkkenlågerne et klat maling, lægge nyt gulv og måske hænge nye lamper op. Sådan kan man også få, hvad der kan føles som et nyt køkken, og det behøver altså ikke nødvendigvis være den helt store omgang.