3 gode styling tips til plus size manden

Selvom du udelukkende køber tøj til store mænd og befinder dig i kategorien plus size, så er det ikke ensbetydende med, at du skal gemme dig væk i kæmpe gevandter og skjule din figur. Fremhæv dine gode sider og vær bevidst om dine dårlige.

 

Vi giver her 3 overordnede styling tips til hvad du bør tænke over, inden du kaster dig ud i den næste shopping tur af tøj i store størrelser til mænd.

 

  1. Vælg tøj efter din kropsform

Afsæt lidt tid til at gå på nettet og læs om de forskellige kropstyper, der findes.

Du vil sikkert hurtigt kunne identificere dig med én af dem og få nyttig inspiration til hvilke styles, der fungerer bedst ? til netop din kropstype.

Både på danske og udenlandske sider, findes et hav af gode tips til hvordan man får det bedste ud af sin kropsform.

 

Det handler nemlig alt sammen om, at fremhæve det positive, og arbejde med visuelt at forbedre det man synes mindre godt om.

 

  1. Vælg den rette størrelse

Mange plus size-mænd har en tendens til at gemme sig væk i noget alt for stort tøj, idet de tror de skjuler mere. Det gør man, men det er desværre ikke den rigtige løsning. Tøj der enten er for stramt eller alt for løst, klæder nemlig ikke kroppen særlig godt og gør egentlig bare, at man syner større, end man reelt er.

 

Start derfor med at være tro mod dig selv, når du køber nyt tøj. Tro ikke at du kan ændre din kropsform ved at vælge en større eller mindre størrelse – end du egentlig er. Vælg tøj, der passer i størrelsen, og du vil med det samme føle et større selvværd.

 

Shopper du på nettet, så sæt dig ordentlig ind i hvilket størrelse du bruger fra det på gældende brand. Læs deres size-guide og hiv eventuelt et målebåndet frem og mål dig selv ? hvis du ikke har gjort det i nogen tid.

 

Står du i et prøverum uden måleskema eller bånd, så gå efter denne regel: Tøjet passer, når det følger din krop naturligt og giver dig den rigtige mængde plads til at kunne trække vejret. Det skal kunne dække eventuelle uønskede buler ? dog uden at det kommer til at hænge for meget på din krop.

 

  1. Vælg lette kvaliteter.

Vær opmærksom på, hvilke materialer man bør gå efter, når man er plus size. Skinnende stoffer er et no go og for meget stretch i overdele er også bandlyst. Det kan virke behageligt, men det gør altså ikke noget godt for kroppens fremtoning.

 

Vælg lette kvaliteter som eksempelvis hør og bomuld, da tøjet vil sidde pænt til kroppen.

Undgå så vildt muligt styles, der udelukket er syntetiske såsom polyester, da det kun er de naturlige materialer, der er svedabsorberende, hvilket betyder at du ikke så nemt kommer til at svede.